C.V. BRAGADO, en HolandésAgustín Ortega Bragado wordt in 1973 in Madrid geboren, en kort daarna verhuist hij naar Lleida (Catalunya), waar hij nog altijd woont en werkt. Samen met collega beeldhouwend kunstenaar Sergio Herrera is hij eigenaar van atelier “Espacio de Arte “La Xamba”.

Zijn eerste stappen in de beeldhouwkunst zet hij onder auspiciën van beeldhouwend maestro Félix Martín de la Floresta en op de “Escuela de Arte Ondara” (Tárrega), waar hij lessen volgt van o.a. Antonio Boleda en Miguel Gascón. Hij verlaat deze studie om verder te leren via enkele monografische cursussen aan de Gemeentelijk instelling voor de schone kunst in Lleida bij professor Joaquín Ureña, ets- en drukkunst te Encamp (Andorra) en Grafisch Ontwerp en Anatomie aan de “Decorado” in Madrid.

Agustín Ortega Bragado werkt met alle soorten materiaal, maar hij komt het best uit de voeten met klei, vanwege diens flexibiliteit en diversiteit. Zijn stijl is tijdloos, hij ontwijkt modegevoelige onderwerpen en vermijdt kunst die zich verliest in complexe en oneindige theoretische verhandelingen.

Belangrijkste laatste werken:
· Juni 2005 / Project Nartura, natuurlijke omgeving / collectieve beeldhouwende activiteit in het kader van liefdadigheid, georganiseerd door “Arts de Ponent” met als doel het milieubewustzijn te stimuleren.Het realiseren van een totem van aanzienlijke afmetingen als onderdeel van het landschap en het Nationaal Park.
· September 2006 / Standbeeld uit ijzer, gesitueerd in het historische centrum van Lleida, ter nagedachtenis aan de kindslachtoffertjes van het plaatselijk lyceum gedurende de Spaanse burgeroorlog.

· Juni 2007 / Het realiseren van Totem in de 2e editie van project Nartura als onderdeel van de mondiale “dag voor de natuur”. Voor het eerst wordt deze dag gesponsord door Mecanocamp en STHILL, producent van motorzagen.
· September 2006 / Houten beeld van ruim 2 meter ter herinnering aan de slachtoffers van een grote bosbrand. Gesitueerd op het landgoed van de “Dehesa de los Solanillos” (Guadalajara).

In de loop van de jaren heb ik via mijn bedrijf “La Xamba”, tezamen met beeldhouwer Sergio Herrera, tientallen rekwisieten gebouwd voor gemeentelijke festiviteiten. Deze beelden beogen populair cultuurgoed te promoten, te versterken en waardig te vertegenwoordigen.Enkele interessante links:
http://www.laxamba.com/
http://www.lookartme.blogspot.com/
http://www.artecomunicarte.com/
http://www.graphicandsculptures.blogspot.com/

Voor suggesties, commentaar, vragen of opdrachten:

+34 629 720 991
lookartme@hotmail.com

Groet, Agustín Ortega Bragado

No hay comentarios: